ZavrsnaZazeliIIIfata 1U prostorijama društvenog doma u Radošiću, Općina Lećevica dana 26.svibnja 2023.g. održana je završna konferencija projekta "Zaželi - program zapošljavanja žena - faza III pod nazivom SVI ZA LEĆEVICU 2“. Podsjetimo, cilj ovog uspješnog projekta bio je poboljšati kvalitetu života starijih osoba i osoba u nepovoljnom položaju, kroz povećanje zaposlenosti i poboljšanje socijalne uključenosti u lokalnu zajednicu.

ZastitaStarijihNemocnih 20230531 02U organizaciji Općine Lećevica dana 26. svibnja 2023. godine organiziran je peti okrugli stol na temu 'Zaštita starijih i nemoćnih osoba te invalida od obiteljskog nasilja' u sklopu EU projekta 'Zajedno za nas'

2023 04 28 09 58 7977 U organizaciji Općine Lećevica, u srijedu se održala četvrta po redu edukativna radionica pravno-socijalne tematike u sklopu EU projekta 'Zajedno za nas' - Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija /područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb (UP.02.2.2.15.0086). Projekt je sufinanciran u 100%-tnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. godine, ukupne vrijednosti projekta 1.774.676,40 kn/ 235.540,03 eura kojeg Općina Lećevica provodi s partnerima Općinama Klis i Muć.

20230424 Pozivnicakoja će se održati 26.04.2023 godine (srijeda) u 11 sati u prostorijama društvenog doma Radošić (stara škola)- Ante Kužića 142, Radošić Lećevica.
Edukativna radionica se provodi u sklopu projekta “Zajedno za nas” UP.02.2.15.0086 Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb te je sufinanciran sredstvima iz Europskog socijalnog fonda (85%) i Državnog proračuna RH (15%). Radionica je namijenjena starijim osobama te invalidima, ali i svima koji žele saznati informacije o načinima sklapanja i raskidanja ugovora o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju, te o bitnoj razlici između istih.

Plakat radionice LecevicaPozivamo Vas na radionicu za izradu Lokalne razvojne strategije LAG-a Zagora za razdoblje 2023.-2027. koja će se održati u petak, 28.04.2023. godine s početkom u 10:00 u zgradi Općine Lećevica (konferencijska sala).
Radionica će se izvoditi za sve zainteresirane predstavnike gospodarskog, civilnog i/ili javnog sektora koji bi svojim aktivnim sudjelovanjem na radionici (iskazom potreba i definiranjem projektnih prijedloga) pripomogli u finaliziranju prijedloga intervencija za LRS LAG-a Zagora.
Interaktivnu radionicu provest će voditeljica LAG-a Zagora Marijana Botić Rogošić.
Trajanje radionice:1 sat

20230419 Bibliobus 02 04 Na području Općine Lećevica , u zaseoku Radošić, dana 30.3.2023.g., prvi put je došla pokretna knjižnica Gradske knjižnice Marko Marulić „Bibliobus“. Bibliobus je projekt čiji je nositelj Gradska knjižnica Marko Marulić, a partner Splitsko-dalmatinska županija. Glavni cilj projekta je povećanje dostupnosti građe te poticanje čitaćih aktivnosti kod osoba na dislociranim područjima.

20230413 Bibliobus 02 11 Na području Splitsko-dalmatinske županije 30 godina nije postojala usluga pokretne knjižnice, stoga je u sklopu projekta „Za dobre vibre čitaj libre“, nabavljen Bibliobus. Glavni cilj Bibliobusa je povećati dostupnost materijala i aktivnosti kojima se potiče čitanje i razvijaju čitalačke kompetencije pripadnika ciljanih skupina na područjima koji nemaju stacioniranu knjižnicu.

ZaDobreVibreCitajLibreŽupanijska bibliobusna služba Gradske knjižnice Marka Marulića Split uspostavlja se nakon 30 godina zahvaljujući EU projektu „Za dobre vibre – čitaj libre“, sufinanciranom od strane EU iz Europskog socijalnog fonda te Državnog proračuna Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Gradska knjižnica Marka Marulića Split, a partner je Splitsko-dalmatinska županija. Planirani početak odlaska na teren bibliobusa je ponedjeljak, 27. ožujka. Točan raspored sa lokacijama te vremenom dolaska i zadržavanja na pojedinom stajalištu nalazi se u prilogu.

OkrugliStol 01U organizaciji Općine Lećevica dana 08. veljače 2023. godine organiziran četvrti okrugli stol na temu „Aktivni u mirovini“ u sklopu EU projekta „Zajedno za nas“ - Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija /područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb (UP.02.2.2.15.0086).

Slika 01U organizaciji Općine Lećevica u sklopu EU projekta „Zajedno za nas“- Unaprjeđenje postojećih i širenje usluga izvaninstitucionalne skrbi na području odabranih urbanih aglomeracija /područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Zadar i Zagreb (UP.02.2.2.15.0086) dana 08.veljače 2023. godine u Radošiću, Općina Lecevica održana je treća po redu edukativna radionica na temu „Izmjene i dopune Zakona o mirovinskom osiguranju“

UmirovljeniciAko Vam nedostaje radno okruženje, spremni ste stjecati nova znanja i iskustva, ali i prenositi ih na mlade kolege, uključite se ponovno u svijet rada! Tko sve može raditi u mirovini?

VauceriZaObrazovanjeMinistarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatski zavod za zapošljavanje započinju s provedbom obrazovanja putem sustava vaučera, odnosno putem dodjele javnih sredstava za obrazovanje odraslih. Putem vaučera će se financirati kraći formalni programi obrazovanja čime se postiže jačanje zapošljivosti i konkurentnosti radne snage na tržištu rada, te poticanje zadržavanja postojećeg zaposlenja ...